27 Mart 2012 Salı

BAŞKASININ ANNESİ!!!

          
        Ne zor bir annenin karşına durmak... Hani annelik kutsal ve dokunulmaz bir duygu ya, ne zor bir anneye derdini anlatmak...kendi çocuğunu koruduğunu zannederken bir anne farkında olmaz bazen karşısındakinin de birinin çocuğu olduğunu...Yok mudur onun da annesi, ateşlendimi başında bekleyeni...Ben anne değilim henüz bilemiyorum annelik sadece kendi çocuğun için midir? Okulda çocuğuyla kavga eden diğer çocuğu darp etmeye gelen anne ne kadar haklı?Ne zor bir başkasının çocuğu olmak...
           Oysa bir anne empati duygusuna sahip olmalı ve başka bir annenin de çocuğunu koruma duygusuna anlayışlı olmalı çünkü unutulmamalı bir çocuk  kimin çocuğu olursa olsun değerlidir...Ne fark eder haylaz,çalışkan,tembel,kavgacı...vb bir  çocuk 50 yaşına da gelse bir annenin çocuğudur.

1 yorum:

  1. aslan sürüsünde doğan bir yavruya sadece annesi bakmaz, sürüdeki tüm aslanlar o yavrudan sorumludur. Ve o aslanın annesi de başka yavrulardan sorumludur. İşte insanoğlunun vahşi doğadan alması gereken en önemli ders budur kelebeğim. Bencil olmamak. Ama ön yargıları kırmak, atomu parçalamaktan daha zormuş malesef. Neyse canım, çok derine mi daldım ne,Sevgiyle:))

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...